Search

Reformski paket: Izrada strateškog plana SZZTK

Podrška u izradi strateškog plana Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona bila je tema današnjeg sastanka održanog u prostorijama Službe na kojem su pored predstavnice YEP projekta, gđe Mirele Omerović učestvovali Miralem Softić, pomoćnik direktora za podsticaje, posredovanje u zapošljavanju i ekonomske poslove SZZ TK i Senad Muhamedbegović, direktor Službe.

Uvažavajući značaj izrade strateškog plana za dalje plansko usmjeravanje razvoja Službe, ali i usklađivanja sa strateškim dokumentima iz oblasti zapošljavanja na svim nivoima vlasti, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona pokrenula je proceduru izrade ovog strateškog dokumenta, u čemu će pružiti podršk Projekat YEP i to u okviru sveobuhvatne tehničke podrške i reforme ove ustanove. 

Tokom sastanka razmotren je okvirni sadržaj dokumenta, usaglašeno da će strateški plan biti baziran na Strategiji jačanja funkcije posredovanja javnim službama za zapošljavanje u FBiH i nacrtu Strategije zapošljavanja FBiH za period 2018.-2020. godina, kao i drugim relevantnim strateškim dokumentima te su dogovoreni  naredni koraci na izradi Strateškog plana.

Izradom ovog dokumenta JU SZZ TK će biti među prvim službama za zapošljavanje u FBiH koja će imati urađen strateški plan koji će služiti kao osnova za izradu godišnjih planova rada ali i kao osnova za ostvarenje doprinosa, ispunjenju strateških ciljeva u oblasti zapošljavanja na kantonalnom i federalnom nivou.

 

Druge objave u kategoriji