Search

Najviše prizanje Općine Stari Grad „Zlatni sebilj“ dodjeljeno Ambasadi Švicarske Konfederacije

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad povodom 2. maja Dana Općine najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodijeljena su priznanja i povelje. 

Kolektivno, odnosno pojedinačno priznanje „Zlatni sebilj“, ide u ruke Ambasadi Kraljevine Švedske, Ambasadi Švicarske Konfederacije, te golmanu fudbalske reprezentacije BiH Asmiru Begoviću. Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona je na 57.redovnoj sjednici, a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25.novembra, donijela odluke o dodjeli javnih priznanja Ambasadi Švicarske u BiH – Švicarskoj Vladi i njemačkoj kompaniji GOPA predstavništvo u BiH. Javna priznanja se  dodjeljuju za doprinos u reformskom procesu, finansijskoj, stručnoj i edukativnoj podršci JU Služba za zapošljavanje i biroa za zapošljavanje na području Tuzlanskog kantona, te provedbu Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Na značaj ovog priznanja ukazuje i činjenica da su Vlada Švicarske i GOPA jedini laureati ove godine.

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je uz podršku Projekta zapošljavanja mladih i Vlade Švicarske krenula sa poslovima uređenja novog prostora za biro Stari Grad. Administrativne procedure su okončane, završeno je idejno rješenje za uređenje prostora koji će omogućiti efikasnu primjenu novih metoda rada sa klijentima.  Nove prostorije su preduslov za uvođenje šalterskog sistema, kao i adekvatnog individualnog i grupnog savjetovanja, ali i usluga za poslodavce, te su trenutno u toku građevinski radovi.  Projekat zapošljavanja mladih uz podršku Vlade Švicarske će pored projektne dokumentacije, finansirati i nabavku namještaja i opreme u ovom birou. 

Inače, program obilježavanje Dana Općine Stari Grad počinje 2. a završava 20. maja. Tokom sjednice prikazan je i film dobrodošlice u Stari Grad, a u zabavnom dijelu programa prisutne su zabavljali vokalni ansambl Dunje, orkestar KUD Baščaršija i orkestar klasičnih harmonika iz Srednje muzičke škole. 

Druge objave u kategoriji