Search

Obuka savjetodavaca o izradi Individualnih planova zapošljavanja i korištenju Online platforme praktičara

Danas se u prostorijama GOPA BiH održava obuka savjetodavaca o izradi Individualnih planova zapošljavanja i korištenju Online platforme praktičara.

Obuku provode stručnjaci iz Zavoda za zapošljavanja Crne Gore Alekasandra Rakočevića i Ivana Vukčević, te uz podršku kolega iz Njemačke i Slovenije. 

Radionica kroz dvije paralelne sesije obrađuje tematiku individualnog plana zapošljavanja i komunikacije sa klijentima, s jedne strane te sesija koja tretira platformu „Zajednica praktičara“ – praktična radionica i trening trenera za savjetodavce. Današnja radionica uvodna je aktivnost 4. Foruma službi zapošljavanja. 

Platforma “EmployID -Zajednica praktičara i savjetodavaca javnih službi za zapošljavanje”, održava radionica za savjetodavce kroz koju će istima biti prezentovana pomenuta platforma. Pored prezentovanja prednosti koje od članstva i korištenja platforme mogu imati, kako sami savjetodavci, tako i krajnji korisnici, radionica je obradila i temu mogućnosti praktične primjene iste u postojećim sistemima službi.  Podsjećamo, cilj platforme je da omogući povezivanje između praktičara koji žele podijeliti svoje iskustvo i učiti jedni od drugih informalnim putem. EmployID omogućava da, iako pratkičari ne dijele zajednički radni prostor, ili se do sada nisu imali priliku upoznati, uče i međusobno sarađuju. 

Shvatajući kompleksnost problema nezaposlenosti, Projekat zapošljavanja mladih – YEP, kao partner projekta EmployID, pored kreiranja i primjenjivanja inovativnih pristupa tretiranju problema nezaposlenosti, iste promoviše, dok EU prakse adaptira za praktičnu implementaciju u postojećem sistemu. Na taj način, nastoji se pružiti dodatna stručna i tehnička podrška različitim organizacionim jedinicama službi za zapošljavanje.  

Druge objave u kategoriji