Search

Održana Izvještajno- izborna Skupština Sindikalne organizacije JU Služba za zapošljavanje TK

Sindikalna organizacija JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla održala je dana 18.01.2019. godine Izborno-Izvještajnu Skupštinu Sindikalne organizacije u sjedištu Službe za zapošljavanje, a kojoj je prisustvovalo 78. od ukupno 86. članova sindikalne organizacije.

Pored članova sindikata, a na poziv Sindikalne organizacije, Skupštini su prisustvovali i Snežana Katkić, dopredsjednica za strategoju i razvoj i član Upravnog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH, te Hasan Tokić, član Upravnog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH i predsjednik Sindikalne organizacije Pravosuđa TK i Adil Aljić, generalni sekretar sindikata.

Na Skupštini je usvojen Izvještaj o radu i Izvještaj Nadzornog odbora te izabran novi Sindikalni odbor u sastavu: Miralem Softić, predsjednik; Selma Delić, član; Edisa Jajčanin, član; Halil Mujić, član i Selma Mehmedović član. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Admir Hrustanović, predsjednik; Senajil Husić, član i Sadina Pavlović, član.

Članovi sindikata iznijeli su i određene probleme s kojima se  susreću u radu, te su u veoma konstruktivnoj i tolerantnoj atmosferi zaključili da još ima mjesta za postizanje određenih poboljšanja kako u samom radu i radnim procesima tako i u uspostavljanju bolje saradnje sa Koordinacijom Tuzlanskog kantona i Centralom sindikata. Najavljeno je organizovanje i jedne edukacije radi zajedničkog sindikalnog druženja.

Druge objave u kategoriji