Search

Održana prezentacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja u Zenici

U Velikoj sali Grada Zenica u organizaciji Investicijske fondacije „Impakt“ i Grada Zenica održana je Informativna radionica o programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja za što je trenutno otvoren Javni poziv svim zainteresovanima.

Cilj radionice bio je predstaviti učesnicima osnovne informacije o koracima, uslovima i načinima korištenja podrške u sklopu inkubatora poslovnih ideja.

Tokom radionice analizirano je pokretanje poslovne ideje, zatim prilike i resursi podrške koji stoje na raspolaganju preduzetnicima Grada Zenica.

Na službenoj internet stranici Grada Zenica i Fondacije Impakt objavljen je Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja koji ostaje otvoren do 31.8.2021.godine. Prijave se mogu predati u pismenoj i online formi.

Kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja učesnicima će biti osigurana preduzetnička obuka, priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja, dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za šest poslovnih poduhvata te stručna i mentorska podrška u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Za učešćemoguće je aplicirati sa poslovnom idejom koja kao rezultat podrazumijeva formalno osnivanje privrednog subjekta i/ili realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.) start up biznisa ne starijih od 12 mjeseci.

Prihvatljivi oblici poslovnog poduhvata su: privredno društvo uz obavezu zapošljavanja zaposlenika, obrt i srodna djelatnost i druge djelatnosti kao osnovna ili dodatna djelatnost, udruženje i/ili zadruga koji posluju prema principima socijalnog preduzetništva  uz obavezu zaposlenja jednog zaposlenika.

Dopunske djelatnosti nisu prihvatljive izuzev u slučaju da realizacija poslovne ideje podrazumijeva prelazak u osnovnu i/ili dodatnu djelatnost.

Na javni poziv prijaviti se mogu zainteresovane osobe s područja Grada Zenica, a bespovratna finansijska sredstva dobit će šest aplikanata čije poslovne ideje budu ocijenjene kao najbolje.

Druge objave u kategoriji