Search

Održana prezentacija poslovnih ideja, IMPAKT inkubatora u Starom Gradu!

Investicijska fondacija Impakt, Fondacija Mozaik i Općina Stari Grad, danas su u prostorijama Startup Studia u Sarajevu, organizovale javno predstavljanje poslovnih ideja koje su razvijene u okviru integralnog programa podrške razvoju preduzetništva pod nazivom „IMPAKT inkubator poslovnih ideja“. Na današnjem događaju, predstavljeno je 6 poslovnih ideja iz oblasti turizma, računovodstva, reciklaže kao i pružanja standardnih i kreativnih usluga.  Od 6 učesnika inkubatora koji su predstavili svoje poslovne ideje, odabrano je 5 najboljih koji će imati priliku aplicirati za bespovratna finansijska sredstva, kao i koristiti stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj njihovih poslovnih poduhvata.

Najboljim su proglašeni Asim Demirdžić, Aida Mujanović – Pazalja, Adnan Šabić, Aida Alihodžić i Ahmed Husak.

Aida Mujanović – Pazalja:

„Ja sam Aida Mujanović – Pazalja i ova obuka mi je bila jako korisna, naučila sam neke stvari o kojima ništa nisam znala. Smatram da je za pokretanje bilo kakvog privatnog poslovnog poduhvata ovakva obuka nepohodna! Jako sam zahvalna što nešto ovakvo postoji u našoj državi.“

Kao rezultat sveobuhvatne obuke,  grupa od 6 polaznika je razvila poslovne modele i planove i na današnjem događaju stručnoj komisiji predstavila detaljne prikaze svojih poslovnih prijedloga. Komisija, u čijem radu su učestvovali predstavnici Investicijske fondacije Impakt, Fondacije Mozaik i Općine Stari Grad, odabrala je 5 najboljih poslovnih ideja koji će u narednom periodu imati priliku aplicirati za bespovratnu finansjsku podršku u iznosu od 5000 KM te koristiti stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj biznisa.

Ostvareni rezultati

„Investicijska fondacija Impakt Sarajevo u okviru projekta koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske ove godine nastavlja saradnju sa lokalnim zajednicama i drugim relevantnim akterima u svrhu osiguranja integralne podrške razvoju preduzetništva. Jedna od lokalnih zajednica sa kojom smo radili na realizaciji IMPAKT inkubatora poslovnih ideja jeste Općina Stari Grad, te smo danas imali priliku vidjeti prezentacije 6 preduzetnika sa područja ove općine, koji su u proteklih godinu dana pokrenuli ili tek namjeravaju pokrenuti vlastiti biznis. Kriterij za odabir 5 najboljih bio je izvodljivost poslovne ideje, održivost poslovnog modela te svakako potencijal za dalji rast i razvoj, ogledan između ostalog i u potencijalu za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranju dodatne vrijednosti. Sa ovih 5 preduzetnika potpisaćemo ugovore o dodjeli bespovratne finansijske podrške te omogućiti im korištenje stručne i mentorske podrške prilagođene njihovih potrebama“ izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Druge objave u kategoriji