Search

Otvaranje Kluba za traženje posla Istočna Ilidža

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske uz podršku Projetka zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švicarske organizuje u srijedu 26.12.2018 u 10 časova Dan otvorenih vrata Kluba za traženje posla u birou Istočna Ilidža čime će se ujedno obilježiti i početak rada Kluba. 

Uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Vlada Švicarske, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je 2011.godine otvorio prvi Klub za traženje posla u Republici Srpskoj, u Banjoj Luci da bi zatim u dodatnih osam biroa implementirao ovu aktivnu mjeru zapošljavanja (Srbac,  Gradiška, Novi Grad, Zvornik, Nevesinje, Derventa, Modriča, Teslić).

Klub za traženje posla u Birou Istočna Ilidža će biti deseti Klub, a plan je da se u narednoj godini nastavi sa širenjem mreže Klubova za traženje posla, a kako bi što veći broj nezaposlenih mladih dobilo ovu vrstu potrebne podrške u aktivnom traženju posla.

Klub za traženje posla je aktivna mjera zapošljavanja čija je svrha nezaposlenom  licu pružiti kontinuiranu pomoć u traženju posla. Od početka implementacije ove aktivne mjere u Republici Srpskoj podršku u aktivnom traženju posla je dobilo 4780 mladih ljudi (2990 žena i 1790 muškaraca), a od ukupnog broja učesnika i učesnica zaposlilo se njih 2460 (1503 žene i 957 muškaraca), u roku od 6 mjeseci po završetku programa Kluba, odnosno 40% učesnika i učesnica se zaposlilo po završetku programa Kluba.

Tokom otvaranja, prisutnima će se obratiti direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, gospodin Miroslav Vujičić, dr Ranko Markuš, rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i direktor GOPA Predstavništva u BiH i šefica biroa Istočna Ilidža Snježana Elez.

Više o samom programu i efektima pogledajte u promotivnom filmu o Klubovima za traženje posla

Druge objave u kategoriji