Search

Platforma EmployID: Finalna konferencija u Castelldefelsu

Danas se u Castelldefelsu (Španija) održava finalna konferencija Projekta Evropske unije – EmployID u kojoj učestvuju i predstavnici Projekata zapošljavanja mladih (YEP) i posredstvom kojeg je platforma EmployID stavljena u funkciju i u javnim službama za zapošljavanje BiH. 

Konferencija će obrađivati tematiku samoodrživosti javnih službi za zapošljavanje i načina unaprjeđenja funkcionalnosti platforme. Konferenciji prisustvuju i predstavnici reginalnih službi za zapošljavanje – Zavoda za zapošljavanje Hrvatske i slovenačkog zavoda koji takođe koriste platformu EmployID te je ovo odlična prilika za razmjenu iskustava u oblasti praktične primjene. 

Opći cilj aktivnosti koju Projekat zapošljavanja mladih – YEP realizuje u saradnji EmployID je osigurati podršku savjetodavcima javnih službi za zapošljavanja razvojem različitih inovativnih alata i tehnika koje će, kako savjetodavcima tako i cjelokupnoj organizaciji omogućiti usvajanje novih znanja, vještina i kompetenecija potrebnih na savremenom tržištu rada, dodatno osnažiti međusobnu komunikaciju savjetodavaca, te potaknuti razvoj i unaprjeđenje novih usluga za korisnike na primjerima dobre prakse. 

Uvodna radionica_22.01.018.

O platformi EmployID – Zajednica praktičara

Cilj “Zajednice praktičara” je da omogući povezivanje između praktičara (stručnjaka u oblasti tržišta rada, sporedovanja, savjetodavac, trenera, itd.) koji žele podijeliti svoje iskustvo i učiti jedni od drugioh putem informalne platforme. 

Ova platforma omogućava praktičarima koji ne dijele zajednički radni prostor, ili koji se nisu ni upoznali, priliku da uče jedni od drugih. Platforma praktičara omogućava da zaposlenici iz različitih službi dijele svoja iskustva, kreiraju mreže sa kolegama, formiraju grupe u kojima će razgovarati o specifičnim temama i slično. 

EmployID platforma prilagođena je i puštena u funkciju u javnim službama za zapošljavanje u BiH čime je napravljen značajan iskorak u inovativnim pristupima poslovanju. Na platformi je do sada registrovano oko 90 savjetodavaca. 

Neke od ideja koje se obrađuju putem platforme EmployID podrazumijevaju informacije o promjenama u relevantnoj legislativi, razlike u pristupu mladim nezaposlenim i dugoročno nezaposleni, upravljanje vremenom i slično. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) realizuje se uz podršku Vlade Švicarske.

Više o EmployID pročitajte: https://employid.eu/ 

Platforma je dostupna na: https://zp.arz.gov.ba/?lang=en

 

Druge objave u kategoriji