Search

Počeo IEEE Student and Young Professional Congress BIH 2017

Kako smo i najavljivali, danas je počeo kongres IEEE Student and Young Professional Congress BIH 2017 koji će u narednih nekoliko dana ugostiti mnoštvo govornika, preduzetnika, inženjera, studenata.

IEEE Student and Young Professional Congress BiH je godišnje okupljanje studenata i mladih inženjera, članova IEEE na kojem se, ove godine, očekuje preko 300 učesnika iz svih gradova BiH.

Projekat zapošljavanja mladih YEP, koji podržava Vlada Švicarske, jedan je od glavnih suorganizatora te će na kongresu, timovi – prethodni učesnici YEP/IEEE Inovacijskog izazova, čak 13 inovacijskih biznis ideja, imati priliku predstaviti iste. 

Na otvaranju se prisutnima obratila ambasadorica Švicarske, nj.e. Andrea Rauber Saxer, koja je istaknula kako je Bosna i Hercegovina zemlja sa velikim inovacijskim potencijalom ali da taj potencijal mora biti stimulisan. 

Dr Ranko Markuš, rukovodilac YEP-a naglasio je zadovoljstvo saradnjom sa IEEE i Internacionalnim univerzitetom Burch, te spomenuo YEP&IEEE inovacijski izazov kao jedan od uspješnih modela promocije i razvoja preduzetništva, te značaj inkorporiranja ovakvih i sličnih modela u formalne sisteme obrazovanja. 

Cjelokupan program ovogodišnjeg kongresa  potražite na linku u nastavku: 

https://sypc2017.ieee.ba/#program

 

 

Druge objave u kategoriji