Search

Podržite Gerilu!

Udruženje Most iz Gradiške, pokrenulo je kampanju za namicanje dodatnih sredstava za proširenje proizvodnih kapaciteta socijalnog preduzeća “Funky Guerrilla”. Podsjećamo, Funky Guerilla je osnovana uz podršku Vlade Švicarske, kroz program lokalnih inicijativa Projekta zapošljavanja mladih (YEP), 2014 godine. Nakon inicijalne podrške, koja je okončana u martu 2015, socijalno preduzeće u potpunosti djeluje po tržišnim principima. Prihod ostvaren od poslovanja preduzeća koristi se za finansiranje aktivnosti udruženja, kao što su klub “Budi muško”, dnevni centar “Gnijezdo”, volonterski servis i druge.

Kampanja koja se provodi na crowdfunding platformi www.indiegogo.com ima za cilj proširenje proizvodnje i kreiranje novih radnih mjesta. Povećanje broja uposlenika FG ima naročit značaj jer ovo socijalno preduzeće upošljava dugoročno nezaposlene mlade sa evidencije Biroa za zapošljavanje Gradiška, često članove marginalizovanih grupa.

Cilj kampanje je prikupljanje iznosa od 21.000 $ u periodu od 30 dana. U prvih 14 sati prikupljeno je 3% ovog iznosa odnosno 587 $. Kampanju možete posjetiti i dati svoj doprinos na:

https://www.indiegogo.com/projects/support-guerrilla#/

Obzirom da je FG kampanja jedna od prvih ove vrste iz Bosne i Hercegovine, pored konkretnog novčanog, ima i veliki simbolički i motivacioni značaj. Pozivamo vas da podržite kampanju i informaciju o njoj podijelite putem društvenih mreža.

Ekipi iz Mosta/Funky Guerrille želimo uspjeh u realizaciji kampanje i prikupljanju sredstava.

#supportguerrilla

Druge objave u kategoriji