Search

Potpisivanja ugovora s najuspješnijim polaznicima IMPAKT inkubatora

Nakon završene preduzetničke obuke i u cilju realizacije najuspješnijih poslovnih planova, IMPAKT inkubator poslovnih ideja nastavlja saradnju potpisivanjem ugovora.

Nakon šest modula preduzetničke obuke u partnerskim lokalnim zajednicama, tokom koje su polaznici oblikovali svoje ideje u konkretan poslovni plan, na zvaničnoj prezentaciji stručne komisije odabrale su najbolje. Kriterij za validaciju poslovne ideje je izvodljivost same ideje, održivost poslovnog poduhvata, otvaranje radnih mjesta, potencijal za rast i razvoj i stvaranje dodatne vrijednosti. Nakon što su dobili pozitivne ocjene za svoje ideje, poduzetnici/e su započeli, odnosno nastavili proces registracije, istraživanja tržišta nabave i prodaje u saradnji s mentorima IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Jedna od preduzetnica s područja Opštine Stari Grad, Aida Alihodžić, vlasnica računovodstvenog servisa, nakon registracije firme, stekla je uslove za potpisivanje ugovora s Investicijskom fondacijom Impakt za finansijsku podršku i za finaliziranje početka rada svog poslovnog poduhvata, čime se zajednička saradnja nastavlja.

Aidi i ostalim polaznicima, koji čekaju naredni korak u finalizaciji poslovnih ideja, želimo puno sreće!

Druge objave u kategoriji