Search

Potpisivanjem Ugovora o partnerstvu između Grada Zenica i Investicijske fondacije IMPAKT napravljen je značajan korak ka održivoj budućnosti!

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT Senajid Đozo danas su potpisali Ugovor o partnerstvu na realizaciji projekta „IMPAKT Inkubator poslovnih ideja“.

Cilj projekta je kreiranje konkurentnog i ekonomski samoodrživog bh. tržišta kroz pružanje podrške postojećim poduzetnicima, kao i kroz osnivanje i rad novih poslovnih subjekata.

Grad Zenica sufinansira realizaciju programa sredstvima u iznosu od 25.000 KM, a pored finansijske podrške učesnicima će biti pružena i mentorska i stručna podrška.

Zenica već tri godine uspješno korača poduzetničkim stazama, a prošle godine je u sklopu ovog programa predstavljeno 15 poslovnih ideja.

Program podrške realizovat ćemo sredstvima Grada Zenica i fondacije IMPAKT. U okviru programa mladi imaju priliku da pokrenu svoj biznis. Izuzev finansijskih sredstava, učesnicima je obezbijeđena i mentorska podrška u procesu pokretanja biznisa. Očekujemo da ćemo i u narednom periodu nastaviti saradnju sa fondacijom IMPAKT“, kazala je Amra Mehmedić, pomoćnica Gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem.

Druge objave u kategoriji