Search

Poziv mladima da se prijave za posao u UniCredit banci

UniKredit banka Banjaluka poziva fakultetski obrazovane ljude zainteresovane za učenje, dokazivanje i rad u ovoj banci da pošalju svoje prijave za testiranje i biografije.

U saopštenju Banke navodi se da zainteresovani prijave mogu poslati elektronskom poštom na adresu –ljudski.resursi@unicreditgroup.ba.

“Oni koji smatraju da je dovoljno imati fakultetsku diplomu da bi im se sva vrata otvorila i na intervju dolaze samo s pitanjem o visini plate, bolje je da ne šalju prijave u UniKredit”, rekao je direktor UniKredit banke Banjaluka Ivan Vlaho.

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj (RS) postoji nelogičnost u statistici nezaposlenih, jer “već godinama na tržištu pratimo visoke stope koje su kontinuirano više od 40 odsto, a istovremeno vapimo za kvalitetnim radnicima”.

“Na konkursima za prijem zaposlenih, koje povremeno radimo u UniKredit banka Banjaluka, nismo impresionirani brojem i kvalitetom prijavljenih kandidata. Od kandidata ne tražimo nužno veliko iskustvo i znanje iz područja bankarstva već samo da osoba ima odgovarajuću stručnu spremu i nedvosmislenu želju za učenjem i dokazivanjem na poslu. Međutim, toga je jako malo. Ovo je veoma ozbiljan društveni problem kojem definitivno treba posvetiti dosta pažnje”, rekao je Vlaho.

Govoreći o rezultatima poslovanja u prvih šest mjeseci, Vlaho je istakao da su u UniKreditu svjesni da su osvježenje na finansijskom tržištu Srpske ove godine.

Capital.ba

Druge objave u kategoriji