Search

Predstavljen novi portal Zavoda za zapošljavanje RS

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske predstavio je danas novu veb stranicu – www.zzzrs.net, koja će nuditi sve informacije korisne nezaposlenim licima, ali i poslodavcima, s ciljem bržeg posredovanja i efikasnijeg pronalaženja posla i kadrova.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda Gordana Latinović istakla je da nova veb stranica svim korisnicima Zavoda na tržištu rada, a to su prvenstveno nezaposlena lica i poslodavci, pruža brze, kvalitetne i pravovremene informacije.

Latinovićeva je naglasila da nezaposleni mogu dobiti informacije o slobodnim radnim mjestima, kao i svim pravima koja mogu ostvariti posredstvom Zavoda za zapošljavanje RS.

“Ova veb stranica će sigurno koristiti i svim drugim akterima na tržištu rada RS”, istakla je ona.

Izradu nove veb stranice finansirali su Švajcarska agencija za razvoj i saradnju i Austrijska agencija za tehničku saradnju, u okviru “Jep projekta” zapošljavanja mladih, a implementatori su Zavod i njemačka organizacija “Gopa”.

Predstavnik “Gope” Ranko Markuš istakao je da Zavod putem ove veb stranice želi da pruži bolju, kvalitetniju i sadržajniju informaciju kako nezaposlenim, tako i zaposlenim licima.

Markuš je istakao da nova veb stranica postaje dvosmjerni kanal za komunikaciju sa dvije najznačajnije grupe aktera za Zavod za zapošljavanje, a to su nezaposleni i poslodavci.

On je je rekao da se na ovoj veb stranici mogu naći oglasi firmi, savjeti za traženje posla, poslodavci, a omogućeno je i dobijanje oglasa na mejl adresu.

“Trenutno su na stranici Zavoda 72 objavljena oglasa za posao, a kada stranica profunkcioniše u punom obimu očekujemo da će svakog dana biti i po nekoliko stotina oglasa”, rekao je on.

On je pojasnio da poslodavci mogu da objave besplatno oglas na portalu Zavoda, u sredstvima javnog informisanja, da ostave profil kompanije, komentar, postave pitanje.

Markuš je dodao da su na novom portalu prikazani i statistički podaci o broju nezaposlenih, novoprijavljenim i slično.

(Capital.ba)

Druge objave u kategoriji