Search

Razvojem socijalnog poduzetništva do razvoja lokalne zajednice

Danas je u prostorijama Projekta zapošljavanja mladih (YEP) u Tuzli održan sastanak sa predstavnicima preduzeća Inkluziv d.o.o. čiji je osnivač Crveni križ Općine Orašje.

Preduzeće Inkluziv d.o.o. registrovano je u 2018. godini i zapošljava ukupno 57 lica, od čega 24 osobe sa invaliditetom a bavi se proizvodnjom i prodajom svijeća, privjesaka, bedževa i ostalih djelatnosti prilagođenih osobama sa invaliditetom.

U kratkom vremenu postojanja preduzeće Inkluziv d.o.o. postalo je primjer uspješne integracije osoba sa invaliditetom na tržište rada te primjer uspješnog modela zapošljavanja i razvoja socijalnog poduzetništva.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnom statusu i planovima daljeg razvoja ovog preduzeća kao i o platformi o društvenom/socijalnom poduzetništvu u Federaciji Bosne i Hercegovine, te potencijalnoj saradnji Crvenog križa Orašje, preduzeća Inkulziv i Projekta zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a provodi njemačka kompanija GOPA mbH.

Druge objave u kategoriji