Search

Reformski paket: Coaching podrška uposlenicima biroa Hadžići

U cilju unapređenja pružanja usluga, primarno usluga individualnog savjetovanja, danas je uposlecnicima biroa Hadžići  pružena coaching podrška. Primarni fokus coaching podrške odnosi se na individualno savjetovanje i izradu Individualnog plana zapošljavanja.

Evropska praksa pokazuje da uvođenje seta alata i elemenata u procesu reforme u nekoj  instituciji zahtjeva produbljenu podršku koja se ogleda u praćenju uposlenika na radnom mjestu odnosno u objektivnoj procjeni kvalitete novouspostavljenih procesa u cilju daljeg unapređenja efikasnosti i efektivnosti novog modela rada.  

Tako su danas, stručnjaci Projeka zapošljavanja mladih na terenu, u radnoj posjeti birou Hadžići, kako bi pružili dodatne smjernice kada je u pitanju realizacija individualnog savjetovanja. 

Coaching tehnika je interaktivni proces koji pojedincu, timu, preduzeću, ustanovi ili organizaciji omogućava da razvije svoje potencijale i brže i efikasnije dostigne bolje rezultat. Coaching podrška koju realizuju stručnjaci Projekta zapošljavanja mladih (YEP) podrazumijeva proces koji se sastoji od tri faze: 

  1. Briefing – stručnjak (u ovom slučaju “coach”) , prije samog početka procesa individualnog savjetovanja, savjetodavca informiše o toku coaching podrške; ciljevima te načinu realizacije te koje informacije po okončanju opservacije savjetodavac može očekivati. 
  2. Intervju – savjetodavac realizuje individualno savjetovanje sa klijentom. Straučnjak je u prosotriji i prema već uvriježenoj praksi nadgleda proces realizacije. 
  3. Feedback – savjetodavac po okončanju intervjua dobija povratnu informaciju o realizovanom intervjuu sa klijentom, zapažanja i preporuke za poboljšanje. 

Coaching podršku, u saradnji sa timom Projekta zapošljavanja mladih (YEP) realizuje gđa Meri Lorenčič. 

Druge objave u kategoriji