Search

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo: Podrška unapređenju savjetodavnog rada

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) u sklopu provedbe Reformskog paketa provodi obuke za zaposlenike sa ciljem njihovog osposobljavanja za rad prema novom modelu. Također, tokom implementacije YEP je prepoznao potrebu za drugačijim pristupom kao što je coaching na radnom mjestu.

Savremena istraživanja i praksa prepoznaju coaching kao najbolji način poticanja ljudi na ostvarenje njihovih potencijala. Ova metoda omogućava da se produbi profesionalni i osobni razvoj zaposlenika u cilju efikasnijeg riješavanja problema sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, ali i daju objektivne preporuke šta je neophodno unaprijediti kako bi se postizali bolji rezultati i ukupni ciljevi organizacije.

Zaposlenicima Biroa Novi Grad u Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo danas je pruženja coaching podrška tima Projekta zapošljavanja mladih u odnosu na alate i vještine kada je u odnosu na savjetodavne procese kao što je izrada Indvidualnog plana zapošljavanja.

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je uz stručnu podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske, a slijedom rezultata TNA usvojio plan obuka za unapređenje ljudskih resursa  JUSZZKS, a sve sa ciljem da se postignu institucionalni ciljevi ove Službe, a to su kvalitetnije usluge za krajnje korisnike – nezaposlena lica. Ove sedmice, kako je najavljeno biće održana obuka za oblast javnih nabavki, planiraju se obuke za evidentičare, a naredne sedmice u Mostaru sastaće se članovi internih komisija  za evaluaciju IPZ-a kako bi radili na razvoju izvještaja za praćenje i evaluaciju ovog savjetodavnog alata. 


 

Druge objave u kategoriji