Search

Reformski paket: Finalizacija radova novih prostorija za Ispostavu Tomislavgrad

Radovi novih prostorija za Ispostavu Tomislavgrad se privode kraju, te se ubrzo očekuje poptuna funkcionalnost prostorija, koje se nalaze pored trenutnih prostorija Ispostave Tomislavgrad s tim da novi prostor omogućava zasebne kancelarije za savjetodavce, prostor za šalter salu i salu za grupni rad, što u trenutnim uvjetima nije bilo moguće. 

Županijski zavod za upošljavanje Livno  na čelu sa direktorom Antom Omazićem pokazao je interes za saradnjom, promjenom načina i usvajanjem novih procedura rada, a koje se predviđene Reformskim paketom Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Jedna od pretpostavki uvođenja novog modela rada svakako jeste i adekvatna infrastruktura koja će osigurati maksimalnu efikasnost u radu i primjenih novih procedura.

Paraleleno sa aktivnostima na stvaranju infrastukturnih preduslova ovaj zavod aktivno učestvuje u obukama u cilju razvoja ljudskih resursa u skladu sa planom obuka koji je prethodno usvojen uz Projekta zapošljavanja mladih (YEP) a kojeg podržava Vlada Švicarske.

  

 

Druge objave u kategoriji