Search

Reformski paket: Potpisan ugovor sa izvođačem radova – uskoro Podružnica Posušje u novim prostorijama

Danas je potpisan Ugovor sa izvođačem radova novih prostorija Podružnice Posušje, a koji se odnosi na adaptiranje prostora koji se nalaze u neposrednoj blizini Porezne uprave Fonda zdravstvenog osiguranja, odnosno sprat iznad trenutnih prostorija Podružnice Posušje. Inače, čitav proces je proceduralno trajao više od godinu dana, a kako bi Služba uspjela novi prostor uknjižiti i kako bi se mogao adaptirati za potrebe primjene novog modela rada sa klijentima. 

Već prethodno su aktivnosti prilagodbe u ovoj podružnici najavljene a sve aktivnosti obuhvaćene su prethodno usaglašenim akcionim i investicionim planom koji je upravo predvidio potrebu da se u novom prostoru adaptiraju uvjeti, a imajući u vidu da trenutni prostor od dvije kancelarije ne ispunjava neke od ključnih uvjeta, kao što su prostor za šalter salu, zasebne kancelarije za savjetodavce i salu za grupni rad. 

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, paralelno sa aktivnostima infrastrukturne prilagodbe radi i na razvoju ljudskih kapaciteta službi sa krajnjim ciljem prijenosa prakse i razvijanja internog mehanizma obučavanja te su u tom smislu uposlenici Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke prethodno učestvovali u Uvodnoj obuci u mjesecu septembru tekuće godine kada su šefovi biroa i savjetodavci certificirani za Nivo 1 što podrazumijeva da su osposobljeni za primjenu osnovnih postulata novog modela rada koji je jedna od ključnih sastavnica Reformskog paketa. 

Također, unutar ove Službe certificirani su i interni treneri koji su, između ostalog bili i treneri na prethodno pomenutoj Uvodnoj obuci. 

Aktivnosti sa ovom Službom formalizirane su sredinom ove godine kad je i potpisan Ugovor o implementaciji Reformskog paketa. 

Druge objave u kategoriji