Search

Reformski paket: Posjeta savjetodavaca Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta Birou Novi Grad Sarajevo

Savjetodavci Biroa Novi Grad danas su bile u prilici da podijele procedure i nove prakse u radu sa zaposlenicama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta koje će sa primjenom novog modela rada započeti početkom iduće godine kada bude u potpunosti spreman novi prostor Zavoda.

Putem job-shadowing metode (posmatranja rada) obzervirano je prvo individualno savjetovanje nakon trijažnog intervjua (prva prijava) na kojem je danas izrađen Individualni plan zapošljavanja i to za lakše zapošljivu osobu, što je pomoglo da se u potpunosti isprati savjetodavni rad, tehnike intervjuisanja, vrsta pitanja koja se postavljaju klijentu i način postavljanja ciljeva. Nakon individualnog savjetovanja, zaposlenice su razmijenile iskustva i sa šefom biroa razgovarale o svim procesima rada, od šalter sale do posredovanja. U proteklih godinu dana na evidenciji Biroa Novi Grad je smanjen broj nezaposlenih, a kad je u pitanju savjetodavni proces savjetodavci u prosjeku su zaduženi za 130-150 klijenata. 

Današnja posjeta je rezultat inicijative menaždmenta Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta kako bi se maksimalno osposobili radnici Zavoda da što lakše i brže primijene nove metode rada sa čim će započeti po prelasku u adekvatan prostor do kraja tekuće godine. 

Druge objave u kategoriji