Search

Reformski paket: Razmjena iskustava između Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) je koordinirao u više navrata do sada institucionalnu razmjenu znanja i iskustava, a ove i naredne sedmice se pruža podrška Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske u otvaranju još jednog Kluba za traženje posla u Birou Istočna Ilidža. S tim u vezi, savjetodavac Biroa Istočna Ilidža tokom dvije sedmice boravi u Klubu za traženje posla Biro Novi Grad (JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo) i na taj način se upoznaje sa metodologijom rada, alatima i načinima motivisanja grupe i podrške u aktivnom traženju posla. 

Svoje znanje i ekspertizu u ovoj oblasti dijeli voditeljica Kluba za traženje posla, koja je ujedno i interni trener za voditelje, gđa Tamara Jakupović a u trenutnoj ulozi mentora.

Podsjećamo, renovirane prostorije Biroa Istočna Ilidža su otvorene 31.augusta dok je plan da aktivnosti Kluba za traženje posla počnu najkasnije u decembru tekuće godine. 

Druge objave u kategoriji