Search

Reformski paket: Sastanak o sistematizaciji radnih mjesta u Službi za upošljavanje Županije Posavske

Služba za upošljavanje Županije Posavske jedna je od preostalih pet kantonalnih Javnih službi za zapošljavanje koje su se odlučile uključiti u reformu koju uz podršku Vlade Švajcarske provodi Projekat zapošljavanja mladih (YEP). 

S time u vezi u ovoj Službi je već izrađena Situaciona analiza koja je temeljni dokument za planiranje narednih koraka za uvođenje novog modela rada koji će podrazumijevati uvođenje prije svega savjetodavnih funkcija, ali i stvaranje preduslova za šalterski sistem rada kako bi se ubrzali administrativni procesi i na taj način usmjerili resursi na posredničku ulogu Službe.

Jedan od najvažnijih preduslova je postojanje odgovarajućih ljudskih resusrsa pa je to bila i tema današnjeg sastanka održanog između ravnatelja ove Službe g. Luke Jurića i dr Ranka Markuša rukovodioca YEP-a,  koji je u fokusu imao izradu sistematizacije radnih mjesta kako bi se osigurao dovoljan broj zaposlenika koji će, nakon što prođu obuke koje će provesti YEP, biti spremni da pruže kvalitetnije usluge nezaposlenima. 

 

Druge objave u kategoriji