Search

Najava: Sajam zapošljavanja Službe za zapošljavanja Kantona Sarajevo

JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo organizira jubilarni Sajam zapošljavanja koji ima za cilj na jednom mjestu prezentirati potrebe poslodavaca za radnom snagom i povezati poslodavce sa potencijalnim uposlenicima.

Sajam zapošljavanja biće održan u petak 02. septembra na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra u Sarajevu, u periodu od 10 do 16 sati.

Tokom razgovora sa poslodavcima, nezaposlene osobe imaju priliku da se predstave, iznesu svoje profesionalne karakteristike, ostave dobar utisak i lično predaju prijavu za zaposlenje i radnu biografiju (CV) za veći broj slobodnih poslova, prema vlastitom izboru.

Nezaposlenim licima, ali i osobama koje žele promijeniti posao 40-tak poslodavaca koji sudjeluju na sajmu ponudiće između 400 i 500  radnih mjesta,  od niže do visoke stručne spreme, raznih profila.

U sklopu Sajma zapošljavanja i ove godine odražaće se i okrugli sto na temu:„ Koja je obostrana odgovornost i privatnih i javnih institucija u procesu smanjenja stope nezaposlenosti u Kantonu Sarajevo?“

Pozivamo vas da svojim prisustvom date doprinos realizaciji Sajma za zapošljavanje.

Druge objave u kategoriji