Search

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo – početkom oktobra svečano otvaranje novih prostorija Biroa Vogošća

Biro Vogošća je šesti biro (od devet ukupno) u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u kojem je prilagođena infrastruktura uz podršku Vlade Švajcarske u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP). Početkom oktobra ovaj biro će početi sa primjenom novih procedura u radu u novim prostorijama prema modelu koji je osmišljen u okviru YEP – JZZZ “Reformskog paketa”.

Kao što je poznato, poslije poptune adaptacije biroa Novo Sarajevo u kojem su nove metode i procesi pilotirani, prilagođavanja prostorija biroa Hadžići i Centar, Ilijaš, Ilidža, a od nedavno se nove procedure provode i u birou Stari Grad,  na redu je Biro Vogošća nakon dugih sedamenaest godina rada u neuslovnim prostorijama.

Biro Vogošća_stare prostorije (4) Biro Vogošća_stare prostorije (5)

Prema planu,  uposlenici biroa Vogošća će od trećeg oktobra nastaviti sa radom u novim renoviranim prostorijama. Uporedo sa ovim aktivnostima intenzivno se radi i da se obezbijede bolje uslovi za rad najvećeg biroa JUSZZKS Novi Grad, gdje su idejna rješenja već razvijena uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Vlade Švicarske. Paralelno spruža se podrška obukama zaposlenika u jačanju poduzetničkih vještina, osigurava kolegijalna razmjena sa kolegama regionalnih JSZZ, unapređuju savjetodavni alati kao što je nedavno organizovana radionica za unapređenje izrade Individualnih planova zapošljavanja.

Biro Vogošća_nakon renoviranja_septembar 2017 (1) Biro Vogošća_nakon renoviranja_septembar 2017 (3)

Važno je naglasiti da u cijelom procesu reforme tehničku, stručnu i finansijsku podršku JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevu pruža Projekat zapošljavanja mladih (YEP) i Vlada Švicarske. 

Druge objave u kategoriji