Search

U Novom Gradu podržano pet novih poslovnih ideja

Investicijska fondacija Impakt i Opština Novi Grad održale su finalnu prezentaciju pet polaznika obuke IMPAKT inkubatora poslovnih ideja. Tokom obuke polaznici su razvili ideju u poslovni model, s planovima i finansijskim projekcijama, koje su na današnjem događaju predstavili stručnoj komisiji.

Pet poslovnih ideja, koje su ocijenjene kao najbolje i koje će dobiti priliku da dobiju bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 5.000,00 KM su: Nikolina Kovačević – Cvjećara Perla, Mladena Batar, „Mornar”, radionica za proizvodnju, izradu i dekoraciju torti, kolača, Milan Vujatović – „Zlatna Dolina“, proizvodnja mlijeka, sira i mliječnih proizvoda, Goran Goronja – „MB Gradnja“ i Dušanka Šurlan – „Naše teglice“, uzgoj i proizvodnja šipka.

Investicijska fondacija Impakt kroz rad inkubatora nastoji pružiti integralni program podrške novoosnovanim i postojećim preduzećima da pokrenu i ubrzaju svoj razvoj, nudeći pristup ciljanim resursima i uslugama. Glavni cilj je stvaranje uspješnih novih poslova, onih koji će nakon izlaska iz inkubatora biti finansijski samodostatni.

Članovi komisije su bili Mirela Omerović, ekspertica za razvoj poduzetništva Investicijske fondacije Impakt, Danica Labus, organizator poslova Biroa Novi Grad Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Vesna Đukanović, šef odjeljenja za upravljanje razvojem Opštine Novi Grad.

Projekat, koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, tokom 2018 – 2021 godine u saradnji s 55 lokalnih zajednica u BiH realizirao je IMPAKT inkubator poslovnih ideja, kroz koji je podržano osnivanje preko 250 novih poslovnih poduhvata širom BiH. U 2021. godini realizovane su aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta u obrtima i malim preduzećima u saradnji s lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo svim polaznicima obuke IMPAKT inkubatora poslovnih ideja!

Druge objave u kategoriji