Search

Uspješno realiziran mentoring program IMPAKT za korisnike sredstava SZZ Kantona Sarajevo

Sinoć je u Sarajevu zvanično završen mentoring program IMPAKT za korisnike sredstava podsticaja Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, te su učesnicima programa dodijeljeni i certifikati o učešću. Program je realizirao Projekat zapošljavanja mladih (YEP) u saradnji sa Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo. 

Kroz mentoring program prošlo je ukupno 30 korisnika/ca podsticaja za samozapošljavanje SZZ Kantona Sarajevu, koji su kroz period od tri mjeseca radili sa mentorima na razvoju njihovih biznisa. Mentorstvo je bilo obezbijeđeno u sektorima marketinga, ugostiteljstva, računovoestva, digitalnog marketinga, ljudskih resursa i unapređenja prodaje te plasiranje proizvoda. Sa korisnicima sredstava radili su eksperti iz gore navedenih oblasti, a ono što je bitno naglasiti jeste da se mentorski odnos za neke od biznisa nastavlja i nakon formalnog završetka ovog programa. 

Primarni cilj ovakvog pristupa svakako jeste osigurati opstanak novonastalih biznisa na tržištu ali i unaprijediti efikasnost aktivnih mjera zapošljavanja koje Služba realizira. U konkretnom slučaju radi se o aktivnoj mjeri samozapošljavanja SZZ Kantona Sarajevo. 

 

Druge objave u kategoriji