Search

YEP aktivnosti na IEEE SYP Kongresu u Sarajevu

Nakon jučerašnjeg svečanog otvaranja IEEE Students and Young Professionals Kongresa 2017, koji se održava na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, predstavnici YEP-a vodili su nekoliko sesija sa temama od značaja za zapošljavanje i preduzetništvo mladih.

U toku jučerašnjeg dana, predstavnice Projekta zapošljavanja mladih, realizovale su Soft Skills Academy koja je izazvala veliki interes učesnika – naročito mladih. 

YEP Soft Skills Academy na IEEE SYP Kongresu u Sarajevu

U toku današnjeg dana, rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih, dr Ranko Markuš, vodio je sesiju namijenjenu učenicima srednjih škola fokusiranu na promjene na tržište rada i načine na koje mladi mogu razvijati svoju karijeru u kontekstu vrtoglavog tehnološkog napretka i stalnog uvođenja novih tehnologija.

Dodatno, u toku dana održana je i World Caffee sesija na kojoj su učestvovali učesnici YEP/IEEE Inovacijskog izazova 2017. Svjetski stručnjaci kao što su Randi S Sumner, IEEE direktorica za preduzetništvo, Bilal Awan, CEO u Fortwell Group i Petar Stojanov, osnivač i vodeći parter u Ebtikaar, UAE, diskutovali su sa mladim preduzetnicima iz BiH i pružali im savjete o unapređenju njihovih poduhvata koji će biti zvanično predstavljeni sutra, na trećem danu Kongresa.

YEP/IEEE Inovacijski izazov 2017 se nastavlja sutra predstavljanjem 12 odabranih inovacija i poslovnih ideja.

 

 

 

Druge objave u kategoriji