Search

YEP/IEEE challenge 2017 – u toku je PITCH YOUR IDEA session

Danas se u sklopu IEEE Student and Young professional kongresa prezentuju ideje koje su u proteklih godinu dana prošli kroz YEP biznis inkubator, 12 timova predstavlja svoje inovacije stručnom žiriju koji će do kraja dana proglasiti i pobjednika YEP IEEE challenge 2017. 

Timovi su tokom jučerašnjeg dana iskoristili mogućnost da svoje ideje nešto detaljnije razmotre sa svjetskim stručnjacima kao što su Randi S Sumner – IEEE direktorica za preduzetništvo, Bilal Awan – CEO u Fortwell Group i Petar Stojanov, osnivač i vodeći partner u Ebtikaar, UAE. Preporuke i savjete koje su prikupili tokom jučerašnje sesije World Caffee su već ugradili u svoje  današnje prezentacije, sve u cilju da se prikažu u što boljem svjetlu na današnjem YEP IEEE inovationa challenge 2017. 

Skoro 50 studenata tehničkih fakulteta širom Bosne i Hercegovine je uz podršku Projekta zapošljavanja mladih YEP i vrlo iskusnih stručnih lica radilo na procjeni poslovnih ideja i izrađeni su pojedinačni biznis planovi kako bi se adekvatno procjenila tržišna vrijednost pojedinačnih ideja. Dodatno će YEP i IEEE osigurati mentorstvo unutar IEEE mreže za timove kojima će biti potrebna i dodatna stručna tehnička podrška. 

YEP / IEEE Inovation challenge 2017 se organizuje uz podršku Vlade Švicarske u okviru Projekta zapošljavanja mladih YEP. 

 

 

 

 

 

 

Druge objave u kategoriji