Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Danas predstavljanje uspješnih poslovnih ideja u Općini Centar

U velikoj sali Vijeća Općine Centar održana je danas prezentacija biznis planova mladih preduzetnika koji su uspješno prošli program YEP Inkubatora poslovnih ideja.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), čije provođenje u Bosni i Hercegovini podržava Vlada Švicarske je u saradnji sa Općinom Centar organizirao je javno predstavljanje poslovnih poduhvata koje su u posljednja tri mjeseca kroz YEP Inkubator poslovnih ideja razvijali početnici u biznisu sa područja ove lokalne zajednice. 

Općina Centar i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), 15. decembra prošle godine potpisali su Ugovor o saradnji na realizaciji YEP Inkubatora poslovnih ideja Kao rezultat ove saradnje, odabrani aplikanti su u periodu februar – maj, prošli intenzivan program podrške za unapređenje preduzetničkih vještina, razvoj poslovnih modela i izradu potpunih biznis planova, a danšnja prezentacija je zapravo kruna njihovog rada.

Učesnicima su dodijeljeni certifikati,  a u narednih nekoliko dana komisija koju čine predstavnik Općine, Vlade Švajcarske i YEP-a te predstavnik Javne službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo će donijeti odluku koje od poslovnih ideja će biti podržane. 

 

Druge objave u kategoriji