Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: nastavak rada sa preduzetnicima u Lukavcu

U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja, jučer, 28.11.20148. godine, u Lukavcu je održan sastanak sa predstavnicima Općine i Lukavičkim poduzetnicima čiji poslovni poduhvati su dobili pozitivnu ocjenu stručne komisije. Cilj sastanka je upoznavanje sa trenutnim statusom i ostvarenim rezultatima u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja, kao i procjena potreba za nastavak podrške. Tokom sastanka učesnicima su dodatno pojašnjeni uslovi i koraci korištenja finansijske i mentorske podrške u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja te prezentirane pojedinosti predstojećeg 6. Foruma Službi zapošljavanja, “Pokreni nešto dobro”, koji će se održati  10.12.2018. godine u Sarajevu.

Poduzetnici iz Lukavca prezentovali su trenutne aktivnosti u realizaciji njihovih poslovnih ideja kao i vrstu dalje podrške koja im je neophodna kako bi očuvali ali i razvijali svoje poslovne poduhvate.

Aktivnosti u okviru YEP Inkubatora poslovnih ideja teku planiranom dinamikom te se nakon potpisivanja Ugovora o finansijskoj podršci trenutno radi na promotivnim aktivnostima kao i daljoj podršci njihovom opstanku na tržištu ali i rastu i razvoju poslovnih poduhvata mladih poduzetnika iz različitih dijelova BiH.

Druge objave u kategoriji