Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: Pripremne aktivnosti za podršku pokretanju poslovnih poduhvata u Općini Živinice

Danas je u Živinicama održan sastanak tima YEP Inkubatora poslovnih ideja sa Načelnikom općine, Samirom Kamenjakovićem, i polaznicima inkubatora. Tema sastanka bila je planiranje narednih koraka u podršci pokretanju poslovnih poduhvata u općini Živinice. Predstavnici inkubatora su polaznicima dali potrebne informacije o mogućnostima za saradnju i opcijama za ostvarivanje finansijske podrške.

Očekivani rezultat sastanka su konkretne aplikacije za finansijsku podršku prema Projektu zapošljavanje mladih i skoro pokretanje poslovnih poduhvata u ovoj općini.

Podsjećamo, kroz Inkubator, YEP i Općina Živinice sudionicima osiguravaju podršku u jačanju osobnih poduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za svoj poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registriranju i razvoju posla. Na kraju procesa inkubacije, polaznici svoje poslovne ideje predstavljaju stručnoj komisiji.

Poslovnim poduhvatima koji dobiju pozitivnu ocjenu bit će ponuđen paket podrške koji uključuje investiciona sredstva za pokretanje biznisa te mentorsku podršku u oblastima u kojim se za to prepozna potreba.

Druge objave u kategoriji