Search

YEP Inkubator poslovnih ideja: U Bugojnu predstavljene najbolje poslovne ideje

Danas se u Bugojnu realizuje prezentacija poslovnih ideja koje su rezultat implementacije preduzetničkih obuka u sklopu YEP Inkubatora.  Na samom početku prisutnima su se obratili predstavnici Općine Bugojno kao i Javne službe za zapošljavanje Srednjo-bosanskog kantona pri tome naglasivši važnost kooperacije relevantnih institucija na polju podrške preduzetništvu. Također, u samom uvodu predstavljena je dosadašnja podrška preduzetnicima od strane Projekta zapošljavanja mladih (YEP). 

Nakon uvodnog dijela predstavlja se ukupno šest poslovnih poduhvata nakon čega slijedi zasjedanje komisije za ocjenu poslovnih prijedloga gdje će biti izabrani najbolji poslovni prijedlozi koji će dobiti daljnju podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP), u čijem radu aktivno učestvuju svi akteri – Općina Bugojno, predstavnik Službe za zapošljavanje SBK i YEP-a.  Najbolje ideje će dobiti dalju mentorsku i finansijsku podršku u skladu sa biznis planovima koji su razvijeni tokom obuke u sklopu Inkubatora. 


Podsjećamo, YEP inkubator poslovnih ideja integralni je program podrške preduzetnicima u razradi i pokretanju poslovnih poduhvata. Ove godine, program se realizuje u 33 lokalne zajednice (gradovi i opštine/općine). Pokretanje programa ozvaničeno je potpisivanjem ugovora o saradnji i udruživanju sredstava sa zainteresovanim lokalnim zajednicama tokom Četvrtog foruma službi zapošljavanja, 15.12.2017. godine u Sarajevu.  

Druge objave u kategoriji