Search

YEP Lokalne inicijative ekskluziv: Kako je miss BiH Isidora Borovčanin postala Funky Guerrilla

Kao što smo i najavili, nakon predstavljanja na NIVEA Fashion Week-u, YEP lokalna inicijativa SPAZaM, koju implementira udruženje Most iz Gradiške, predstavlja kolekciju Funky Guerrilla Black Edition koja je razvijena u saradnji sa Markom Feherom. Kolecija će od 01. decembra biti dostupna u prodaji putem web stranice www.funkyguerrilla.com.

Prije puštanja u prodaju, u našoj fotogaleriji vam donosimo editorial kako bi vam još više približili ovu kolekciju. Model je ovog puta bila aktuelna Miss BiH, Isidora Borovčanin. Sa Guerrillom, Miss BiH je definitivno pokazala hrabrost i izgleda drugačije od onoga na što smo navikli i što bi očekivali.

IMG_1327

Fotografije: Saša Savičić

“Funky Guerrilla Black Edition” je premijerno predstavljena kolekcija na 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a rezultat je saradnje sa mladim i veoma talnetovanim dizajnerom iz BiH Markom, Feherom. Fashion.hr za Marka kaže da je on jedan od „onih dizajnera čiji bi talent izniknuo na površinu u bilo kojem sistemu, bez obzira na granice, režime, inflacije i krize“. Upravo taj talenat je pretočen u Funky Guerrilla Black Edition. Prema našem mišljenju i mišljenju mnogih prisutnih, kolekcija je objektivno bila najzanimljivija na BH Fashion Week-u. Funky Guerrilla je brend proizašao iz socijalnog preduzeća koje je osnovano uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švajcarske ambasade u BiH. Funky Guerrilla je jedan potpuno novi pristup radu, stvaranju novih vrijednosti i zapošljavanju. Biti društveno preduzeće u ovim okolnistima predstavlja pravi izazov koji samo pravi gerilci mogu da prežive. Funky Guerrilla je predstavljena kao YEP priča o uspjehu i na 6. Forumu o zapošljavanju mladih. YEP je ponosan što se oko aktivnosti koje podržava okupljaju mladi i uspješni ljudi, te će i u budućnosti nastaviti da ih podržava.

Druge objave u kategoriji